Tips

 
  1. Bullet Zorg ervoor dat je auto in goede staat is. Bij een normale dagelijkse auto, kun je zaken repareren zodra die kapot gaan, maar als je je driftauto ook gebruikt om naar het circuit te rijden en vooral ook weer terug daarna, dan kun je maar beter een auto hebben die heel blijft. Denk hierbij aan het hele koelsysteem (radiateur, waterpomp en slangen), distributieriem en vloeistoffen. Als je een auto huurt, kun je gewoon in je eigen auto weer naar huis. Daarnaast kun je, als je een trekhaak op je normale auto hebt, een auto-ambulance kopen of huren om daar je driftauto op te vervoeren. Wat de goedkoopste optie is, hangt af van hoe vaak je drift. Als je je auto op kenteken hebt, zul je namelijk geld kwijt zijn aan een verzekering en wegenbelasting.

  2. Bullet Als er op het circuit iets gebeurt, heb je niks aan een verzekering of een abonnement bij de ANWB of Route Mobiel omdat circuits uitgesloten zijn. Rij je schade, jammer dan. Als je een auto huurt (bijvoorbeeld bij Paul Vlasblom of Peter Molenaar) dan geldt ook: schade is niet verzekerd.

  3. Bullet Voor het onderhoud kun je terecht bij de dealer om de hoek, maar voor specifieke driftzaken is het toch wel verstandig de auto te laten nakijken door mensen met verstand van driften en het type auto dat je rijdt. Voor BMWs kan ik Paul Vlasblom (Uden) en Bas Roos (Oss) aanbevelen. Paul komt oorspronkelijjk uit de driftwereld, Bas uit de racewereld, maar beide zijn alleskunners.

  4. Bullet Als je auto 20 jaar oud is of ouder, kun je deze meestal goedko(o)p(er) verzekeren als ‘oldtimer’. Door de wijziging in leeftijd wanneer een auto een oldtimer wordt, zul je vrijwel altijd wegenbelasting moeten betalen als je de auto op kenteken hebt. Bij nieuwere auto’s is vaak nog wel voordeel te halen door een verzekering af te sluiten die korting geeft als je maar weinig kilometers maakt.

  5. Bullet Banden kun je vaak goedkoop tweedehands kopen. Gebruikte banden met nog maar een paar millimeter profiel zijn nog prima geschikt om mee te driften. Het merk en type maakt niet zoveel uit. Zoek allereerst uit wat voor type velg op je auto past. Belangrijk daarbij is de ‘steek’ en de ‘ET-waarde’. Je kunt natuurlijk zoeken op velgen voor jouw type auto, maar door ook bij andere merken te zoeken en goed op de juiste waardes te letten, kun je in een groter aanbod zoeken. De uitlijning van de banden is verder niet belangrijk.

  6. Bullet Zorg dat je tijdens het driften je duimen niet om het stuur heen doet aan de binnenkant, maar leg ze erop. Als het stuur met kracht terugdraait en je hebt je duim aan de binnenkant van het stuur, zal deze een gevoelige klap krijgen!

  7. Bullet De kosten voor een dag driften worden meestal per auto berekend, soms met een kleine toeslag voor een extra chauffeur. Soms mag je zoveel mensen meenemen als je wilt maar vaak is er een maximum van twee chauffeurs per auto. Door een auto te delen, kun je behoorlijk in de kosten sparen.

  8. Bullet Om de verschillende technieken te zien, zou je naar de Drift Bible kunnen kijken.